Aktuális

Farsangi Cuháré - IV. Szegedi Népviseletes Bál

Kedves Barátaink!

Bár már eltelt pár nap a IV. Szegedi Népviseletes Bál óta, még mindig a hatása alatt vagyunk. És ezt nektek köszönhetjük! Az idei bál kiemelkedő volt az eddigiek közül: közel 150-en döntöttetek úgy, hogy velünk töltitek az estét!

Köszönet Gombos Andrásnak és a Szeged Táncegyüttesnek a kiállított gyönyörű dél-alföldi viseletekért, a Sallay Szegedi Papucsnak páratlan papucsaikért, a deszki Tiszavirág Néptáncegyesület vezetőjének Tóth Gábornak és párjának Goda Katának, hogy táncukkal megnyitották a bált, Simoncsics Pálnak és a Délikert Napsugár Táncegyüttes tagjainak, hogy műsorukkal igazi farsangi hangulatot varázsoltak, a Juhász Zenekarnak, a Mentés Másként Együttesnek és a Szélművesnek, hogy vérpezsdítő muzsikájukkal hajnalig tartóan szórakoztattak minket, valamint minden támogatónknak, akik valamilyen formában hozzájárultak, hogy a bál idén is megvalósulhasson!

Szándékunk, hogy erősítsük az összetartozást, célunk, hogy a különböző népi kultúrával foglalkozó szervezetek (legyen az néptáncos, népzenei, vagy tárgyalkotó) együtt, egy úton haladjon. Ehhez ad iránymutatást a Hagyományok Háza.

Az összetartásra a báli este igen jó példa volt, hiszen itt tudhattuk szinte valamennyi szegedi néptáncegyüttes képviselőit, tagjait, együtt tudtunk jókedvűen mulatni.

 

 

 

Farsangi Cuháré - IV. Szegedi Népviseletes Bál

Sok szeretettel várunk mindenkit 2023. február 4-én szombaton 19 órától megrendezésre kerülő Farsangi Cuháré - IV. Szegedi Népviseletes Bálra!

Helyszín: Római Rendezvényház (Szeged, Római krt. 21.)

A jó hangulatról és a muzsikáról gondoskodik: Juhász Zenekar

Belépőjegy: 8.000 Ft, mely tartalmazza a svédasztalos vacsora és éjféli terítés árát is.

Belépőjegy az alábbi linkre kattintva, kizárólag elővételben vásárolható:

https://forms.gle/jvfKo9WANWjq8o3t5

Fontos! A jegyrendeléseket érkezési sorrendben kezeljük.  Mivel a rendezvényhelyszín befogadóképessége véges, érdemes minél előbb leadni a rendeléseket.

Belépés csak magyar népviseletben történhet - ami lehet bármely Kárpát-medencei tájegység, falu viselete. Szóba jöhet még igényesen, ízlésesen elkészített népi jellegű, népviselet ihlette báli ruhában történő megjelenés.

A rendezvény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Csoóri Sándor Alap, és a Hagyományok Háza Hálózat támogatásával valósul meg.

Bővebben:

https://www.cuhare.hu/esemenyek

https://hu-hu.facebook.com/cuhare.szeged/

Próbák 2023.

A Cuháré Táncműhely próbáit az alábbi, megváltozott helyszíneken tartjuk:

Kis-Cuháré (felnőtt kezdő csoport)  keddenként 19 órától
táncot tanít: Csókási Imre és Barta Csilla
helyszín: Szeged, Honvéd tér 1. (A Szeged, Honvéd-téri Református Egyházközség termében.)

Cuháré Süvölvények (gimnáziumi/egyetemi korosztály) szombatonként 10 órától
táncot tanít: Csókási Imre és Szathmáry Éva
helyszín: Szeged, Honvéd tér 1. (A Szeged, Honvéd-téri Református Egyházközség termében.)

Karácsonyi Üdözlet

Kedves Barátaink!

Mindenkinek békességben, boldogságban eltöltött, áldott Karácsonyt és egészségben, örömökben, eredményekben, közösségi élményekben bővelkedő Új Esztendőt kíván szeretettel a Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület nevében

Zsigmond József János
elnök

Rendkívüli Taggyűlés

Kedves Egyesületi Tagok!

2022. október 3-án 18:45 órai kezdettel összehívom a Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület rendkívüli taggyűlését (közgyűlését)!

Helyszín: Dugonics András Piarista Gimnázium.

Határozatképtelenség esetén az ismételt közgyűlés időpontja 2022. október 3. 19:00

Napirendi pontok:

- gazdasági titkár tisztségviselő lemondása miatti Alapszabály módosítás,

- gazdasági titkár tisztségviselő választása,

- aktuális pályázatok,

- egyéb.

A megismételt közgyűlés a jelenlévő tagok számától függetlenül határozatképes.
A közgyűlés nyilvános. Szavazati joga a tagoknak van. Kérem a tagokat, hogy aktív részvételükkel továbbra is támogassák az egyesületi munkát!

Zsigmond József János
elnök

Oldalak